ANGIE

narttu | syntynyt noin 2012 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 50-55 cm

Romaniassa toimivista kunnallisista tarhoista suurin osa on karmeita paikkoja. Koiria on aivan liikaa pienissä häkeissä, stressiä on valtavasti ja monesti resursseja kuten ruokaa aivan liian vähän. Niinpä koirat tappelevat usein. Lisäksi moni tarhoilla työskentelevä rankkuri käsittelee koiria kovakouraisesti tai jopa väkivaltaisesti. Niinpä kun kunnallisilla tarhoilla vierailee hyväsydämisiä ihmisiä, ei ole ihme, että moni haluaa pelastaa sieltä edes muutaman koiran. Näin kävi useita vuosia sitten, kun Angien pelasti todella huonomaineiselta kunnalliselta tarhalta eräs ulkomaalainen henkilö. Angie päätyi yksityiselle tarhalle, mutta tarhan työntekijöillä ei ollut minkäänlaista osaamista auttaa traumatisoitunutta koiraa. Niinpä Angie jäi elämään häkkinsä perälle. Vuonna 2015 Eli for Animalsia ylläpitävä Claudia sattui tarhalla vieraillessaan huomaamaan häkissä tärisevän koiran. Hän ei millään voinut jättää koiraa elämään niin ja niinpä Angie yhdessä toisen aran kunnalliselta pelastetun koiran kanssa pääsi Claudian tarhalle toipumaan.

Alkuun Angie oli äärimmäisen arka ja säntäili karkuun ihmisiä. Ensimmäiset puoli vuotta hän oli täysin sulkeutunut ja tärisi aina, kun joku katsoikin häntä kohti. Aika, turvallinen ympäristö ja Claudian lempeys kuitenkin tekivät tehtävänsä ja nykyään Angie on jo selvästi rennompi. Hän viihtyy tarhalla, tuntee rutiinit ja leikkii mielellään tarhan muiden koirien kanssa. Hän ulkoilee päivät isossa porukassa ja tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa. Vaikka ihmisen kosketus on vielä Angiestä todella jännittävää, hän on hyvin perso ruoalle. Herkkujen avulla hänen kanssaan onkin helppo tehdä tuttavuutta ja jo hetken ihmettelyn jälkeen hän uskaltautuu syömään nameja myös vieraiden ihmisten käsistä. Rauhallisessa tilanteessa hän jää uteliaasti pyörimään vieraiden lähelle. Menneisyydestään johtuen Angie etsii itselleen kotia tai kotihoitopaikkaa, jossa ymmärretään arkoja koiria ja heidän tarvitsemaa rauhaa ja aikaa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.