AMI

narttu | syntynyt noin 2021 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 40-45 cm

26.3.2022
Suloinen Ami on tänään saanut ilouutisia. Hänen ikioma koti on löytynyt ja pian Ami matkustaa perheensä luokse Suomeen.

Tausta ja tarina
Romaniassa surullisen monen koiran kohtalo on elää pihalla ketjun päässä. Koiria ja ei haluta sisälle asumaan ja samalla pihaa vartioiva koira tuo turvaa. Myös Amin oli hankittu juuri tähän tarkoitukseen ja hän eli ensimmäisen vuotensa lyhyen ketjun päässä suojanaan vain pieni koppi. Ami osoittautui kuitenkin surkeaksi vahtikoiraksi, sillä hän otti innokkaasti vastaan kaikki tutut ja tuntemattomat ihmiset. Niinpä Amin omistajat halusivat hänestä eroon ja Ami päätyi naapurustossa asuvan, Eli for Animalsin ylläpitäjän Claudian hoiviin.

Ami on äärimmäisen iloinen, ystävällinen ja leikkisä nuori tyttö. Koska hän on elänyt nuoren elämänsä pienellä pihalla ja sen jälkeen tarhalla, Ami ujostelee hieman vieraita ihmisiä ja saattaa epävarmuuttaan haukkua heille alkuun. Rauhallisen tutustumisen jälkeen hän suhtautuu vieraisiin aivan yhtä innokkaasti, kuin tuttuihinkin. Ami rakastaa niin muita koiria kuin kissojakin ja on aina valmis leikkimään muiden kanssa. Ami osaa kulkea hihnassa. Hän sopisikin monenlaiseen kotiin, kunhan kotona ymmärretään nuoren koiran epävarmuutta uusissa ja jännittävissä tilanteissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.