ALICE

narttu | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

11.2.2023
Eilen saimme kuulla musertavia uutisia Romaniasta. Alice oli kuollut äkilliseen sydämenpysähdykseen, eikä mitään ollut tehtävissä.

Sokea ja ihmisrakas Alice saapui Care for Dogs -yhdistyksen huomaan huonoista oloista paikallisen eläinpoliisin kautta vajaa vuosi sitten. Hän vietti kesän ja syksyn tarhalla ja siirtyi talven kylmyyden ja tarhan tilanpuutteen takia paikalliseen koirahoitolaan, jossa vietti loppuaikansa. Tarhaolosuhteisiin verrattuna Alicella oli asiat aika hyvin, hän sai olla lämpimässä ja pääsi silloin tällöin kävelyille ja sai leikkiä ihmisten kanssa. Huomiota oli enemmän kuin tarhalla olisi ollut mahdollista. Mikään hoitola ei kuitenkaan korvaa kotia ja Alice ei koskaan saanut tietää, millaista on olla rakastettu perheenjäsen.

Olemme niin kovin pahoillamme Alice, sinä olisit ansainnut niin paljon enemmän. Lepää rauhassa pikkuinen hassuttelija, toivottavasti siellä jossain on hyvä olla. Anteeksi, ettemme ehtineet löytää sinulle kotia ajoissa.

Tausta ja tarina
Romaniassa monilla omistetuillakin koirilla on kurjat elinolot. Koiria pidetään huonolla hoidolla ja vain valitettavan harvoin kukaan puuttuu tilanteeseen. Toukokuussa 2022 kolmea huonoissa oloissa asuvaa koiraa kohtasi kuitenkin onni, kun naapuri kutsui paikallisen eläinvalvojan katsomaan koiria. Eläinvalvoja totesi että koirien hoitoa oli laiminlyöty jo pitkään ja niinpä koirat huostaanotettiin ja ne pääsivät turvaan Care for Dogsin tarhalle. Yksi huonosta kodista pelastuneista koirista on Alice.

Alice on kokemastaan huolimatta äärettömän ihmisrakas. Hän on heti tervehtimässä niin tuttuja kuin vieraitakin ja rakastaa suunnattomasti huomiota ja rapsutuksia. Hän tuntuu olevan aina iloinen ja valmis uusiin seikkailuihin. Alice on tottunut ulkoilemaan hihnassa ja nauttii kovasti lenkkeilystä ja ihmisen mukana kulkemisesta. Rotuperimälleen tyypillisesti Alice on touhukas ja hän innostuu herkästi. Koska kukaan ei ole koskaan opettanut Alicelle muita toimintatapoja, hän saattaa innostuessaan hammastella. Alicelle etsitäänkin kotia, jossa tämän tyyppiset koirat ovat jo ennestään tuttuja.

Alice ei ole tarhalla tullut toimeen muiden koirien kanssa, joten hänelle etsitään kotia ainoana koirana.

Alice on täysin sokea. Sokeus ei tunnu juuri hidastavan häntä ja Alice suunnistaakin hajuaistinsa avulla uusissakin paikoissa hyvin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.