ALFIE

uros | syntynyt noin 2022 | Cosoban tarhalla | noin 50-55 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Vaikka Adina kieltäytyy parhaansa mukaan uusista koirista, hylätään tarhalle silti jatkuvalla syötöllä uusia pentuja. Ja koska pentuja on paljon, ovat mahdolllisuudet sosiaalistaa heitä kovin vähäiset. Niinpä iso osa pennuista viettää ensin pentuaikansa isolla sisäpihalla suuressa koiralaumassa, kunnes kasvavat liian suuriksi ja siirtyvät loputtomilta tuntuviin häkkiriveihin.

Alfie on yksi tämän polun läpikäyneistä pennuista. Kasvettuaan liian suureksi sisäpihan porukkaan hänet siirrettiin ensin kahden muun nuoren uroksen kaveriksi ja sittemmin häkkikavereiksi ovat vaihtuneet uusi uros ja narttu. Kuten suurin osa tarhakoirista, myös Alfie tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Ihmisiä kohtaan hän on ujo, mutta selvästi utelias. Niinpä hän jää kiinnostuneesti tarkkailemaan pienen välimatkan päästä mitä reippaammat kaverit tekevät. Herkkuja hän käy syömässä kädestä, mutta koskeminen on vielä liian jännittävää. Alfie ei kuitenkaan varsinaisesti vaikuta aralta, vaan on enemmänkin tyypillisen tarhalla kasvaneen koiran tavoin tottumaton ja kokematon.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.