AKASHA

narttu | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on joulukuussa 2021 kunnalliselta pelastunut Akasha.

Akashan mielestä ikinä ei voi rakastaa tarpeeksi. Hän on persoonaltaan ikuinen pentu, eikä hänen seurassaan varmasti tule yksinäinen olo. Akasha rakastaa ihmisiä ja on aina ensimmäisenä pyytämässä rapsutuksia. Hän ei täysin hahmota kokoaan ja monesti häkissä vieraillessa tuleekin tilanteita, joissa Akasha puskee yllättäen innokkaasti syliin tai pussailemaan naamaa. Hän tuntuukin aina olevan hyvällä tuulella ja innokas osallistumaan kaikkeen, mitä ihminen keksii. Akasha kulkee nätisti hihnassa ja hän on tarhalla ollessa osallistunut useille yhteislenkeille. Hän asuu tällä hetkellä uroksen kanssa, mutta on aiemmin jakanut häkin myös muiden narttujen kanssa. Onnellisimmillaan hän kuitenkin varmasti olisi ainoana koirana tai yhden uroksen kaverina, jotta saisi mahdollisimman paljon ihmisten huomiota itselleen.

Akashalla on molemminpuolinen lonkkavika. Tällä hetkellä vaiva oireilee lähinnä silloin, kun Akashan kanssa on tehty yhtäkkiä liian pitkiä lenkkejä. Tällöin kipu näkyy mm. hihnassa muille koirille räyhäämisenä. Akashan kodin tulee ehdottomasti sitoutua Suomessa huolehtimaan asianmukaisesta kipulääkityksestä ja muista tukihoidoista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.