ADRIEL

uros | syntynyt noin 2009 | Kotihoidossa Hikiällä | noin 40 cm

19.12.2024
Adriel sai nauttia kotielämästä miltei kaksi vuotta, mutta lopulta vuodet saivat hänet kiinni ja hän nukahti viimeisen kerran omassa kodissaan oman perheensä ympäröimänä.

13.2.2022
Adrielin odotus kotihoidossa päättyy pian, sillä hänet on tänään varattu omaan kotiinsa.

3.2.2022
Adriel kävi eläinlääkärissä, jossa hän sai kipulääkkeet nivelrikon mahdollisesti aiheuttamiin jomotuksiin. Lääkkeestä onkin selvästi ollut apua ja Adriel on ollut iloisempi. Edelleen hän nukkuu suurimman osan päivästä, mutta yhä useammin hän innostuu leikkimään hetkeksi ulkoilun jälkeen. Silloin Adriel kauhoo etutassuillaan ja pyörittelee pyllyään. Rapsutukset ja huomio ovat edelleen kovasti Adrielin mieleen, samoin ruoka. Hän antaa nätisti tutun ihmisen pukea itselleen valjaat. Adriel nuuskuttelee mielellään pihalla kaikessa rauhassa eikä hän juuri vaikuta siltä, että haluaisi lenkeille tai liikkua enemmän. Niinpä hänelle etsitäänkin kotia, jossa hän saisi hoitaa ulkoilunsa pihalla tai liinan päässä. Adriel on kovin suloinen ja vähään tyytyväinen pappa.

11.1.2022
Adriel on ehtinyt totutella kotihoitoon pian kuukauden verran. Uusi elämä lämpimineen peteineen ja herkkullisineen ruokineen on ollut kovasti Adrielin mieleen ja hänestä onkin kuoriutunut oikea nautiskelija. Hän viettää suurimman osan ajastaan pedillä nukkuen ja onkin kotihoidossa ollut hyvin rauhallinen ja huomaamaton. Adriel on ollut täysin sisäsiisti ja hän osaa hienosti mennä ovelle odottamaan kun olisi päästävä ulos. Kun tarpeet on tehty, Adriel palaa ovelle odottamaan että pääsee taas sisälle lämpimään. Ruoka ja huomio ovat selvästi Adrielin lempijuttuja ja hänen häntänsä alkaakin aina heilua ruoka-aikaan tai kun joku juttelee hänelle. Adriel pitää huomiosta ja rapsutuksista ja onkin herkästi pyytämässä lisää rapsutuksia tassulla huitomalla. Sylissä oleminen aiheuttaa vielä toisinaan jännitystä ja jos ihminen ei huomaa ajoissa laskea häntä alas, Adriel saattaa näykkäistä kevyesti. Adriel on kotihoitajan mukaan hirmuisen herttainen vanha poika.
Adriel on kotihoitopaikassa tullut hienosti toimeen isossa koiralaumassa. Hän ilmoittaa selkeästi muille koirille kun haluaa levätä tai syödä rauhassa, mutta muutoin ei juuri välitä muista. Adriel ei ole kotihoidossa haukkunut juuri laisinkaan. 

Adrielille etsitään rauhallista kotia, jossa hän saisi viettää lopun aikansa leppoisasti. Kodissa olisi hyvä olla aidattu piha, sillä Adriel ei ole vielä totutellut valjaisiin. Adrielin näkö on huono ja hän on pian menossa eläinlääkäriin kipulääkereseptiä varten, jotta näemme muuttuuko Adriel touhukkaammaksi mahdollisten kipujen hävitessä.

18.12.2021
Adriel saapui kotihoitoon kaksi päivää sitten. Hän asettui kotihoitopaikkaan nopeasti ja pärjää hienosti hoitopaikan rauhallisten koirien joukossa. Hän on päässyt ulkoilemaan vapaana aidatulla alueella ja Adriel tuntuu pihallakin seuraavan ihmisen perässä. Hän kaipaakin selvästi ihmisten seuraa ja ohjausta, vaikka käsittely vielä jännittääkin. Rauhallisesti toimiessa Adrielia saa jo hieman rapsutella. Adriel näkee hyvin huonosti, mikä osaltaan aiheuttaa epävarmuutta. Hän tarvitsee rauhallisen kotiympäristön, jossa osataan kärsivällisesti ja lempeästi auttaa häntä uusissa tilanteissa. Muutoksista johtuvasta stressistä huolimatta Adriel on osoittautunut hyvin sympaattiseksi ja suloiseksi vanhukseksi.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi tai kalliiksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat päätyvät usein kadulle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Jo valmiiksi rankka kohtalo on erityisen vaikea heille, joilla on terveydellisiä rajoitteita. Niinpä kun 2020 talvella Bukarestin kadulla vastaan käveli pieni ja rähjäisen oloinen eksynyt koira, oli Cosoban tarhan työntekijän pakko auttaa. Todennäköisesti koira oli hylätty kodistaan, kun hän oli käynyt liian vanhaksi.

Adriel on elänyt pian vuoden Cosoban tarhalla. Päivät hän viettää isossa koiraporukassa pihalla ja yöt sisällä häkissä klinikkarakennuksessa. Adriel ujostelee ihmisiä ja säikkyy helposti varsinkin nopeaa lähestymistä. Toisinaan yllättyessään hän saattaa näykkiä, mutta rauhallisesti toimiessa häntä saa käsitellä. Hän on perusluonteeltaan rauhallinen ja kaipaisikin selvästi pois tarhan hälinästä rauhalliseen ympäristöön. Kesällä Adrielin päivät kuluivat pihalla auringossa ja varjossa makoillen, mutta talven tullen ulkoilu käy vanhalle koiralle yhä hankalammaksi. Adriel on tarhalla hyvin huomaamaton, ei juurikaan hauku ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Adrielille on jo ehtinyt kerääntyä vanhan koiran vaivoja. Hän ei todennäköisesti näe kovin hyvin, mikä osiltaan selittää säikyn olemuksen. Adriel on Romaniassa röntgenkuvattu ja häneltä löytyi vasemmasta kyynerpäästä nivelrikkoa, mikä on ajoittain aiheuttanut ontumista tarhalla. Adrielilla todettiin myös hiljattain sydänmato. Adrielille etsitäänkin rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita huolehtimaan vanhan koiran vaivoista ja tarpeista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.