ADRIAN

uros | syntynyt noin 2013 | Cosoban tarhalla | noin 45-50 cm

Päätyminen kadulta kunnalliselle tarhalle on useimman kodittoman koiran loppu. Kunnalliset tarhan täyttyvät nopeasti ja kun uusille koirille ei enää ole tilaa, lopetetaan pisimpään odottaneet pois tieltä. Tuhansia koiria lopetetaan ympäri Romaniaa päivittäin ja siksi onkin suuri onnenpotku päästä turvaan kunnalliselta tarhalta ajoissa. Muutama vuosi sitten Adriania kohtasi onni, kun eräs nainen huomasi hänet kunnallisen tarhan tappojonossa. Nainen ei voinut jättää Adriania kuolemaan ja niinpä hän otti yhteyttä Cosoban tarhaa ylläpitävään Adinaan. Adina lupasi ottaa Adrianin tarhalleen ja niin hän vältti karmean kohtalon.

Valitettavasti Adrian on jämähtänyt tarhalle arkuudestaan johtuen. Adriania ei tarhalla edes huomaa, sillä hän poistuu hyvin harvoin koppinsa suojasta. Tarhan henkilökunta kuitenkin kertoo, että rauhallisesti lähestyessä Adrian antaa nätisti käsitellä itseään. Hän tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Koska Adrianista ei tarhakäytöksen perusteella tiedetä paljoa, hän etsii kokenutta kotia tai hoitopaikkaa, jossa ymmärretään aran koiran tarpeita.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.