ADELE

narttu | syntynyt noin 2016 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 50-55cm

11.10.2023
Herttainen Adele on saanut Romaniaan ilouutisia. Hän pääsee pian matkustamaan ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Tausta ja tarina
Keväällä 2023 Eli for Animalsin työntekijä Mariana törmäsi kävellessään kurjaan näkyyn. Tien vierellä pellon laidassa makasi pelosta tärisevä koira. Ruhjeistaan päätellen koiraa oli raahattu vaijerilla sidottuna auton perässä, kunnes hänet oli hylätty tienlaitaan karmeuden päätteeksi. Valitettavasti tämä ei ole Romaniassa lainkaan tavatonta ja siksi Mariana ja Eli for Animalsin Claudia tunnistivat heti, mistä koiran ruhjeet olivat peräisin. Claudia kiidätti Adelen eläinlääkäriin, missä kattavien tutkimuksien jälkeen todettiin tämän onneksi selvinneen koettelemuksestaan pelkillä haavoilla. Niin Adele pääsi turvaan Claudian minitarhalle, missä hän nyt odottelee matkalippua omaan kotiin.

Kokemuksestaan huolimatta Adele rakastaa ihmisiä. Todennäköisesti hänellä on joskus ollut oma koti, sillä hän tervehtii ystävällisesti kaikki uudet vieraat aikuisista lapsiin. Jos hän saisi päättää, hän makaisi kaikki päivät ihmisen sylissä rapsuteltavana. Adele on tarhalla ollut hyvin rauhallisen ja tasapainoisen oloinen koira, joka tuntuu olevan vähään tyytyväinen. Hän on tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja ennemminkin väistää, jos sanomista tulee. Adele on mahdollista testata myös kissojen kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.