SPOTIE

uros | syntynyt noin 2012 | Carpen tarhalla | noin 55-60 cm

Romaniassa kodittomiin koiranpentuihin törmää väkisinkin. Heitä näkee autolla ajaessa teiden varsilla tai pelloilla juoksemassa ja usein pentuja näkee hylättynä huoltoasemien pihoilla tai parkkipaikoilla. Toisinaan emokin on paikalla, mutta surullisen usein pennut on vain jätetty selviytymään omillaan. Vuonna 2012 Carpen ylläpitäjä Carmen sai soiton kadulta löytyneistä pennuista. Pennut olivat vain parin kuukauden ikäisiä, eivätkä millään selviäisi kaduilla ilman ihmistä. Carmen haki pennut turvaan omistamaansa pieneen tyhjään asuntoon. Spotieksi nimetty pentu oli kuitenkin alusta asti kovin ihmisarka ja koska ihmiskontaktit pienessä asunnossa olivat kovin minimaaliset, hän kasvoi araksi. Niinpä Spotie jäi vuosiksi asumaan asuntoon, kunnes muutti Carpen tarhan valmistuttua tarhalle.

Spotie on edelleen arka ihmisiä kohtaan. Hän seurailee vieraiden touhuja häkin läpi, mutta kun ihminen astuu sisälle häkkiin, Spotie häviää vähin äänin piiloon sisälle. Jos pakoreittiä ei ole, Spotie etsii kauimmaisen nurkan ja seurailee sieltä huolestuneena ihmisen puuhia. Tarhalla Spotie on hyvin huomaamaton, sillä hän on kovin rauhallinen ja hiljainen vaikka muut ympärillä haukkuisivat. Hän on tullut hyvin toimeen kaikkien tapaamiensa urosten ja narttujen kanssa ja vaikuttaakin hyvin sopuisalta eläjältä, kunhan muut eivät haasta riitaa. Spotie tulee varmasti tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uuden elämän opettelussa, joten hänelle etsitään kokenutta kotia tai kotihoitopaikkaa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.